Bandenspanning controlesysteem

Een juiste bandenspanning is heel belangrijk. De kans op ongelukken is tot 10% kleiner wanneer banden de juiste spanning hebben. Daarnaast bespaart het brandstof en verlengt u de levensduur van uw banden. Met een bandenspanning controlesysteem houdt u de bandenspanning van uw voertuig altijd op peil.

Wat is de ideale bandenspanning?

Er bestaat geen universeel getal voor de ‘ideale bandenspanning’. De juiste bandenspanning van een truckband is per type, maat en voertuig verschillend. Er zijn diverse factoren van invloed op de bandenspanning. Te beginnen met het formaat van de vrachtwagen, maar ook het gewicht en de bandenmaat. Daarnaast kan ook de goede bandenspanning van éénzelfde type band per soort voertuig verschillen.

Geen fysieke controle meer nodig

Met een bandenspanning controlesysteem is fysieke controle niet langer nodig. Zonder een controlesysteem kunt u de bandenspanning laten meten door uw bandenleverancier,  uw dealer en bij enkele tankstations kunt u dit zelf doen. Dankzij een bandenspanning controlesysteem is dit niet langer nodig en heeft u de zekerheid dat er met de juiste bandenspanning wordt gereden. Dit biedt vele voordelen:

  • Een correcte bandenspanning helpt om klapbanden te voorkomen. Zodra de bandenspanning niet meer correct is (lekkage), geeft het systeem tijdige alarmering;
  • Voor onderhoud een praktisch en een handig overzicht van de banden die opgepompt moeten worden op het door u gewenste tijdstip, locatie, etc.;
  • Advies over de juiste druk door een temperatuur onafhankelijke vulgraad berekening.

Innovatief en uniek systeem

Opvolging van de druk in de band lijkt op het eerste oog tamelijk eenvoudig. Er zijn echter een aantal belangrijke factoren waar rekening mee gehouden moet worden. De belangrijkste factor die de druk in een band bepaalt is de temperatuur in de band. Deze zorgt voor een spreiding van de drukken over een dag en over een jaar van meer dan 3 bar.

Om de banden optimaal te laten werken en slijtage en het brandstofverbruik tot een minimum te beperken, is het noodzakelijk om de druk tot op 5 á 10% te weten. Wij lossen dit op door een temperatuur onafhankelijke druk te berekenen. Aan de hand deze zogenaamde ‘vulgraad’ kan heel nauwkeurig en snel gedetecteerd worden of er lekkage is. Er hoeft geen marge aangehouden te worden voor temperatuurschommelingen.

Snelle en vroege detectie geeft extra tijd om maatregelen te nemen bij calamiteiten. Omdat we hiermee ook een temperatuur onafhankelijke adviesdruk kunnen communiceren voor onderhoud, maakt dat het mogelijk om de banden goed en nauwkeurig op de juiste druk te laten rijden.

Rendement

Een bandenspanning controlesysteem moet zichzelf terug kunnen verdienen door het voorkomen van klapbanden en stilstand als gevolg; Door vermindering van slijtage en besparing op brandstof; Maar ook besparing op controlewerk en -tijd. Daarom werken we met gepersonaliseerde werklijsten die per wagen precies op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomen. Daardoor is het mogelijk om efficiënt onderhoud te doen. Daarnaast kunnen we door analyse van de druk en temperatuur in- en buiten de band alarmen genereren voor mechanische problemen zoals aanlopende remmen, lagering, enzovoorts.

Het systeem

Het systeem bestaat uit een communicatie unit en sensoren. De sensoren bestaan uit een interne en een externe variant. Met de unit worden de diverse waarden gecommuniceerd naar een cloud platform. Op het cloud platform vindt alle verwerking van data plaats, worden alarmen gegenereerd en worden werklijsten voor onderhoud gemaakt. Deze worden op het juiste moment naar de betreffende persoon binnen uw organisatie gestuurd. Geen overmaat aan data, maar behulpzame informatie op het juiste moment.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een bandenspanning controlesysteem voor uw voertuig? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u van passende informatie kunnen voorzien.

Brochure ontvangen?

  • Ruim 1.000 mensen gingen u voor
  • Geen spam, beloofd

Bij Golstein staat klanttevredenheid centraal

Wij nemen alle tijd die nodig is om u van passende informatie te voorzien. Meer weten? Neem contact op met Bert via 31 (0)488 - 440755.

Direct contact Onze aanpak